40 millió forintot hozott az árvízi segélyvonal

Vágólapra másolva!
Majdnem 40 millió forintot jelent az a közel 190 ezer hívás és sms, amelyet az árvízkárosultak megsegítésére létrehozott segélyvonalra küldtek szerda éjfélig. A bevételből vesz tartós élelmiszereket és tisztítószereket a rászorulóknak a Vöröskereszt.
Vágólapra másolva!

Szerda éjfélig közel 190 ezerszer hívták és küldtek sms-t a 1749-es segélyvonalra, amelyet az árvízkárosultak megsegítésére hoztak létre. Ez alig egy hét alatt közel 40 millió forint értékű adományt jelent - közölte a Magyar Vöröskereszt. Az összeget a májusban pusztító heves viharok, esőzések okozta károk helyreállítására, az árvízkárosultak megsegítésére gyűjtik a hazai telekommunikációs szolgáltatók.

Az egyenként 200 forintba kerülő hívások és sms-ek díját egy az egyben továbbítják a segélyszervezetnek, amely elsősorban tartós élelmiszerekkel, fertőtlenítőszerekkel segíti az árvíz által leginkább sújtott települések lakóit, illetve építőanyagok vagy egyéb eszközök biztosításával otthonainak újjáépítésében is részt vállal.

A Vöröskereszt bankszámlájára is érkeztek felajánlások, ezen már több mint félmilliárd forint van. Magánszemélyeken kívül az OTP és a Borsodi Sörgyár is utalt egy-egy jelentősebb összeget. A segélyszervezet tájékoztatása szerint pénteken és szombaton is osztanak az érintett térségekben többek között tisztítószereket tartalmazó segélycsomagokat, pénteken 10 millió forintos értékben. A következő két hétben 60 millió forintot költenek az árvízkárosultak megsegítésére.

A Magyar Vöröskereszt továbbra is várja a 1749-es számra érkező hívásokat, és az "ARVIZ" vagy "ÁRVÍZ" szót tartalmazó sms-eket.