Orbán: Mostanra lettünk elég okosak

Vágólapra másolva!
Sokat okosodott és erősödött nyolc év alatt a Fidesz, most vált elég éretté ahhoz, hogy megértse, rendszerváltás nem lehetséges - jelentette ki beiktatása után tartott szombati beszédében Orbán Viktor miniszterelnök. Orbán szerint teljesen új alapokra kell helyezni Magyarországot, ami sok küzdelemmel és munkával jár majd és nehéz is lesz.
Vágólapra másolva!

Gránitalapot épít a jövőnek az kormány, de az elmúlt nyolc évben felhúzott falakat le kell rombolni - jelentette ki szombati hivatalba lépése után a Kossuth téren tartott beszédében Orbán Viktor miniszterelnök. Orbán szerint "nem babazsúrra készülünk, hanem küzdelemre és munkára". "Nehéz lesz, de ninc solyan súlyos feladat, amelybe ne vágnék bele örömmel, ha önöket... magam mellett tudhatom" - mondta.

Változnak az idők, hegednek a sebek, csillapodik a láz, gyógyul az ország - ezzel kommentálta Orbán Viktor azt, hogy a kettős állampolgárságról szóló, a Fidesz által benyújtott törvényt nagy fölénnyel fogadta el az országgyűlés már a kormány megalakulása előtt. Orbán szerint ennek és több más, szintés a Fidesz és a KDNP politikusai által benyújtott törvénynek az elfogadása mutatja, hogy "máris komoly sikereket értünk el".

A hivatalba lépett miniszterelnök idézte nyolc évvel ezelőtt, a két választási forduló között a Kossuth téren mondott beszédét. Orbán szerint a Fidesz és támogatói nagyon sokat tanultak az elmúlt nyolc évben.

"2002-ben nem voltunk még elég erősek... 2006-ban nem voltunk még elég okosak, hogy legyőzzük a szemfényvesztést" - mondta Orbán, aki szerint az elmúlt nyolc évben erősödött, okosodott is a Fidesz. Szerinte ez kellett ahhoz, hogy megértsék, "a rendszerváltás lehetetlen, a rossz rendszert meg kell dönteni és helyette újat kell alakítani".

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=TMLK3090tM5iFQmh

Orbán beszélt a hazaszeretetről is. "Magyarországot szeretni annyit tesz, mint szeretni önmagunkat, megtagadni annyit, mint megtagadni önmagunkat, tehát semivé válni" - jelentette ki. A nemzeti egységnek az a dolga, hogy megteremtsen egy olyan korszakot, amelyet később modern békeidőként jegyeznek majd a történelemben - mondta Orbán.