Echo TV: Wieszt azt mondja, kölcsön kapta a kétmilliót

Valójában kölcsön kapta a 2,2 millió forintot - mondta szombaton az Echo Tv Heti mérleg című műsorában Wieszt János XI. kerületi MSZP-frakcióvezető. A korrupciógyanúval megvádolt Wieszt szerint az esetről egy kézzel írt okirat is készült.

A korrupciógyanúval megvádolt Wieszt János XI. kerületi MSZP-frakcióvezető szombat este az Echo Tv Heti mérleg című műsorában azt mondta: az elhíresült videofelvételen valójában kölcsönt kapott a vállalkozótól.

A műsorba együtt hívták meg a szocialista politikust és Kupper András fideszes kerületi képviselőt, hogy megpróbálják tisztázni, hogy az internetes videomegosztókra is felkerült felvételen valójában mi történt. Wieszt János szerint a videó teljes mértékben manipulatív, szerinte megvágták, ezért azt javasolta, hogy azt szakértővel vizsgáltassák meg. (A felvételt itt tekintheti meg.)

Mint mondta, a videón valójában egy 2,2 millió forintos kölcsön átvételének lebonyolítása látható. Hozzátette, hogy a kölcsönügyletről egy okirat is készült, majd a stúdióban az asztalra tett egy szerinte erről szóló, kézzel írt dokumentumot. Közölte azt is, rágalmazás miatt már feljelentette Kupper Andrást.

Kupper András válaszul azt mondta, nem életszerű, hogy a szocialista politikusnak csak most jutott az eszébe a kölcsönügylet, pedig a héten többször is nyilatkozott az ügyben.

Wieszt János reagált Lendvai Ildikó aznapi nyilatkozatára is. A leköszönő pártelnök kijelentette, ha Wieszt vasárnapig semmilyen meggyőző választ nem ad az ellene felhozott vádakra, akkor kezdeményezik párttagsága felfüggesztését. Wieszt erre kijelentette, hogy nem mond le, és tovább harcol az igazáért.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztálya tíz nappal ezelőtt vesztegetés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indított eljárást amiatt, hogy a Fidesz XI. kerületi szervezete hatalommal való visszaélés gyanúja miatt feljelentette Wieszt Jánost.

A Fidesz helyi szervezete szerint Wieszt kétmillió forint csúszópénzt fogadott el, amelyet egy titokban készített videofelvétel tanúsít: a felvételen az látszik, hogy a szocialista politikus, aki a XI. kerületi önkormányzat vagyongazdálkodási bizottságának is az elnöke, egy borítékot vesz át.

KAPCSOLÓDÓ CIKK