Elöntött házaikban maradtak a családok a XXII. kerületben

Vágólapra másolva!
Bár az áramot ki kellett kapcsolni, nem hagyták el házaikat azok a családok, akiknek otthonát elöntötte a víz a főváros XXII. kerületében. A megáradt patak miatt mintegy száz házba folyt be a víz, az egyikből egy anyát a gyermekével együtt derékig érő vízből mentették ki a tűzoltók.
Vágólapra másolva!

Visszavonulóban van a Budapest XXII. kerületi Hosszú-réti patakból kiáradt víz; a mintegy tucatnyi család a vészhelyzetben nem akarta elhagyni otthonát, bár felajánlották nekik, hogy közösségi házban és iskolában elszállásolják őket - közölte Szabolcs Attila polgármester vasárnap késő éjjel. A családok annak ellenére otthonukban maradtak, hogy az áramot ki kellett kapcsolni - tette hozzá. Hétfőn vizsgálják meg, kiket kell szükséglakásba költöztetni.

A tűzoltók a maradék vizet szivattyúzzák vissza a patakba és hat szivattyúval megkezdik a mélyen fekvő családi házak pincéiből is a víz szivattyúzását. A Kártya, a Méhész, a Honfoglalás és a Katona utcákat érinti a Hosszú-réti patak kiáradása. Az áradás környezetszennyeződéssel is járt, ugyanis egy autószerelő műhely raktárából olajat sodort ki a víz. A tűzoltók úgynevezett olajszívó hurkákkal kezdték el az olajszennyeződés eltávolítását. Eközben megérkezett egy teherautónyi homok is, amivel a víz továbbterjedését igyekeznek meggátolni, miután megtöltik a zsákokat.

Molnár Péter tűzoltósági szóvivő szerint nagyjából száz házba folyt be a víz, mert a környéken lévő halastavakból a patak nem tudta elvezetni a vizet. Van olyan terület, ahol 140 centi a víz magassága. Az egyik családi házból anyát és gyermekét derékig érő vízből mentették ki. A környéket a rendőrök lezárták.

A 41-es villamos Kamaraerdő helyett csak Budafok kocsiszínig közlekedik, mert Kőérbereknél a villamospálya víz alatt áll.

A helyszínre érkezett Szabolcs Attila fideszes polgármester és Németh Zoltán, a terület fideszes országgyűlési képviselője is.