Piros riasztást adott ki az OMSZ a közeledő vihar miatt

Vágólapra másolva!
Rendkívüli esőzés, erős szél és jégeső várható hétfőn Magyarországon, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat piros riasztást adott ki az ország nagy részére. Az Ozone Network előrejelzése szerint a viharok jelentős lehűlést hoznak, a rossz idő pedig kedden sem múlik el.
Vágólapra másolva!

Piros riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a közeledő vihar miatt Észak- és Közép-Magyarországon, valamint a dél- és közép-dunántúli régióban hétfő éjfélig. A szervezet honlapja szerint ezeken a területeken rendkívüli esőzés várható, az északi országrészben, valamint a dél- és közép-dunántúli régióban pedig a heves zivatarokat jégeső és erős szél is kísérheti. Az OMSZ a Nyugat-Dunántúlra és a Dél-Alföldre narancssárga riasztást adott ki, mert itt szintén nagymennyiségű eső és viharos szél várható. Az észak-alföldi régióban citromsárga riasztás van érvényben. A szolgálat munkatársa szerint kedden is hasonló időjárás várható, mivel a ciklon megreked a közép-európai régióban.

Az Ozone Netvork időjárás-előrejelzése szerint a viharok miatt a hőmérséklet jelentősen visszaesik, a csapadék és a szél miatt még hidegebbnek fogjuk érezni a levegőt a következő napokban. A hétfőn várható viharos időjárásról részletesen az Ozone Network előrejelzésében, itt olvashat, a következő napokban várható időről pedig az Ozone Network hosszú távú előrejelzésében, itt talál részleteket.