A cigányok szerint ki akarják zárni őket egy siófoki kocsmából

Vágólapra másolva!
Törzsvásárlói kártyát vezetett be egy siófoki söröző, hogy távol tartsa a cigányokat - állítja egy panaszos. A söröző alkalmazottai szerint a cigányok korábban rendszeresen zaklatták a vendégeket. A romák rendőröket hívtak a kocsmához.
Vágólapra másolva!

Rendőröket hívtak a romák a siófoki belváros egyik sörözőjéhez, mert szerint nem engedik be, nem szolgálják ki őket. A Sonline Somogy megyei híroldalnak azt mondták, az ügyben bejelentést akarnak tenni a városi rendőrkapitányságon.

Belépés csak törzsvásárlói kártyával - ez áll az újabban már kidobóemberekkel is őriztetett vendéglátó egység ajtaján - írj a lap. A helybéli panaszos azt állította: romákat nem szolgálnak ki, a lap szerint ügyvédet is fogadott magának.

A rendőrség nem avatkozik az ügybe, csak szabálysértés vagy bűncselekmény esetén - írja a Sonline.hu. A lap szerint a rendőrség felhívta az esetet bejelentő panaszos figyelmét, hogy bejelentését továbbítják a jegyzőhöz és az illetékes Egyenlő Bánásmód Hatósághoz.

Az siófoki söröző alkalmazottai a Sonline.hu szerint a helyi televíziónak elmondták: bőven akadtak előzményei annak a döntésnek, hogy a napokban bevezették a törzsvásárlói kártyát. Egyes roma kuncsaftok ugyanis rendszeresen zaklatták a vendégeket. Mint mondták, előfordult, hogy késsel kényszerítették a nyeremény átadására a nyerőautomatából pénzt nyerő játékost; verekedést provokáltak, fizetés nélkül távoztak.

A lap szerint a közelmúltban egy másik siófoki söröző is kitiltotta a romákat. A vendéglátó egységet a hatóság egymillió forintra büntette.