Az MSZP nem vesz részt a pénteki Trianon-emlékülésen

Vágólapra másolva!
Mivel a frakciók képviselői nem szólalhatnak fel, a szocialisták nem vesznek részt az országgyűlés pénteki Trianon-emlékülésén. A házbizottság korábban úgy döntött, hogy az ülésen csak az államfő és a nagybecskereki püspök mond beszédet, majd a Szent István Bazilikában lesz szentmise.
Vágólapra másolva!

Az MSZP képviselői nem vesznek részt a pénteki trianoni emlékülésen - erről a párt szerdai frakcióülésén döntöttek. Mandur László korábbi parlamenti alelnök a képviselőcsoport döntését azzal indokolta: a házbizottság szerdai ülésén nem fogadták el azon javaslatukat, hogy az ülésen a frakciók kifejthessék gondolataikat Trianonnal kapcsolatban, figyelembe véve, hogy ez nem egy megemlékezés, hanem parlamenti ülés lesz.

Schmitt Pál, az országgyűlés elnöke a házbizottság szerdai ülése után jelentette be, hogy a trianoni békeszerződés 90. évfordulójára összehívott ünnepi ülésen Sólyom László államfő és Német László nagybecskereki püspök mond beszédet, majd a képviselők, a kormány tagjai és a meghívott vendégek részvételével a Szent István Bazilikában Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek mutat be szentmisét.

Az ülésen a Fidesz, a KDNP, a Jobbik és az LMP frakciójának tagjai is részt vesznek, míg az MSZP távol marad. A Független Hírügynökség értesülése szerint az MSZP külön Trianon-megemlékezést fog tartani.