Vizsgálja a rendőrség a Főkert szerződéseit

2010.06.07. 19:44

Nyomozást indított a Főkert Zrt. tevékenységével kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság hűtlen kezelés gyanúja miatt - olvasható a rendőrség honlapján. A nyomozás a Főkert Zrt. szerződéseit vizsgálja majd, illetve azt, hogy a fővárostól kapott támogatásokat szabályosan használták-e fel.

Hűtlen kezelés elkövetésének gyanúja miatt nyomozást rendelt el a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Főkert Nonprofit Zrt. tevékenységével, illetve a társaság tulajdonában álló gazdasági társaságokkal kapcsolatban - közölte honlapján a rendőrség hétfőn.

A nyomozást ismeretlen tettes ellen rendelte el a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztálya. A nyomozók az eljárás során vizsgálják, hogy "a Főkert Nonprofit Zrt. tevékenysége során kötött szerződései megfeleltek-e a hatályos jogszabályoknak, illetve hogy szabályosan történt-e a fővárosi önkormányzattól kapott támogatások felhasználása" - olvasható a közleményben.

Az eljárásban azt is vizsgálják, hogy a Főkert és a leányvállalatai kezelésében lévő ingatlanok milyen módon kerültek ki a fővárosi önkormányzat tulajdonából, továbbá az ingatlanértékesítések miatt érte-e hátrány a fővárost. A közlemény szerint hétfőn megkezdődik az adatgyűjtés, a tranzakciókhoz köthető dokumentációk beszerzése, valamint néhány napon belül a tanúk kihallgatása.

Több fővárosi tulajdonú cég tevékenységével összefüggésben indult már nyomozás. A több hónapja kirobbant BKV-ügyben már meggyanúsították mások mellett Hagyó Miklós volt szocialista országgyűlési képviselőt és főpolgármester-helyettest is (A BKV-ügyről szóló cikkeinket itt találja). A BRFK gazdaságvédelmi főosztálya április 21-én rendelt el hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást ismeretlen tettes ellen a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. gazdálkodásával kapcsolatban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK