Olvasóinknak tetszik Orbán egykulcsos adóterve

Vágólapra másolva!
Az [origo] kérdéseket tett fel Orbán Viktor kormányfő keddi parlamenti beszéde közben. Nem reprezentatív felmérésünk szerint olvasóinak többsége rendes adófizetőnek tartja magát, és nincs jó véleménye a kormány eddigi munkájáról. A többség úgy számol, jól járna az egykulcsos jövedelemadóval, a családi adó kérdésében viszont megoszlanak a vélemények.
Vágólapra másolva!

Az [origo] olvasóinak többsége, 72 százaléka úgy érzi, jól járna az Orbán Viktor miniszterelnök által kedden bejelentett egykulcsos, 16 százalékos személyi jövedelemadóval. Az ugyanakkor nem volt egyértelmű, hogy a családi adózás jó lenne-e: olvasóink 49 százaléka érzi úgy, hogy nem, 51 százaléka pedig úgy, hogy igen.

Orbán Viktor beszédének élő közvetítése alatt feltett kérdéseinkre adott válaszok ugyan nem alkotnak reprezentatív mintát, de bizonyos irányok egyértelműen láthatók: a válaszadók 87 százaléka érzi úgy például, hogy ő rendesen fizet adót, tehát nem tartozik azok közzé, akik Orbán szerint rákényszerültek a trükközésre.

Olvasóink többsége (65 százaléka) elégedetlen a kormány eddigi munkájával, és ez az arány legfeljebb kis mértékben csökkent a beszéd közben: arra a kérdésre, hogy javult-e a kormány megítélése az Orbán által ismertetett tervek hatására, olvasóink 49 százaléka válaszolt igennel, 51 százalék pedig nemmel.

Ha nincsenek is jó véleménnyel a kormányról, olvasóink többsége bizakodónak mondja magát. A legtöbben arra a kérdésre szavaztak, hogy bizakodóbbak lettek-e az egyórás Orbán-beszéd után, mint előtte voltak (igaz, ez volt legtovább, majdnem 10 percig látható az élő közvetítés során), és olvasóink többsége (58 százaléka) az igen gombot nyomta meg.