Két nő sérült meg egy komlói rablási kísérletben

2010.06.08. 17:18

Miután két nőt is megsebesített, nem tudott zsákmányához jutni az a férfi, aki megpróbált kirabolni egy komlói boltot. A munkanélküli elkövető egy konyhakéssel fenyegette meg az eladókat. Egyikük elájult, eközben sérült meg, másikuk pedig a rámért ütéstől. A férfit a rendőrök később elfogták.

Üres kézzel távozott egy rabló az általa kiszemelt boltból Komlón, mert olyan sérülést okozott a két alkalmazottnak, hogy azok nem tudták a bevételt átadni - közölte a rendőrség kedden. Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a 30 éves helyi férfi fejére csuklyát, kezére zoknit húzott, és egy húsz centis konyhakéssel berontott a kisboltba hétfőn. A támadó az 53 éves eladónő nyakához szorította a kést és pénzt követelt.

Az asszony ettől annyira megijedt, hogy összerogyott, közben a kés megsebesítette a nyakát. A rabló ekkor a másik eladóra támadt. A 70 éves nő két, az arcát ért ütéstől rogyott össze, az elkövető így végül üres kézzel távozott. A két nőt mentősök látták el a helyszínen, az orvos szerint könnyebben sérültek.

A rendőrök a megadott személyleírás alapján azonosították a rablót, a lakására mentek, és alaposan kikérdezték. A férfi többször belekavarodott a válaszokba, végül kifakadt: "jó, nem bírom tovább, én voltam, én csináltam a boltos sztorit, most már úgyis mindegy".

A munkanélküli férfival szemben fegyveresen elkövetett rablás kísérlete miatt indult büntetőeljárás. Őrizetbe vették, és javaslatot tettek az előzetes letartóztatására.

KAPCSOLÓDÓ CIKK