Svájcban lányokat futtató kerítőket fogott el a rendőrség

Vágólapra másolva!
Magyarországról vitt lányokat Svájcba, és ott utcai prostitúcióra kényszerítette őket egy sarkadi férfi és egy budapesti nő, akit emberkereskedelemmel és kerítéssel gyanúsít a Nemzeti Nyomozó Iroda.
Vágólapra másolva!

Emberkereskedelem és kerítés bűntette megalapozott gyanúja miatt eljárást folytat két ember ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI), a 37 éves sarkadi férfit és a 45 éves budapesti nőt előzetes letartóztatásba helyezték. Az ügyben hat magyar állampolgár Svájcban került előzetesbe - közölte az NNI a rendőrség honlapján szerdán.

Az ügy előzményeként olyan gyanú merült fel, hogy egy elkövetői kör Magyarországról 19 és 33 év közötti, többségben magyar állampolgárságú embereket szállít Svájcba, és ott utcai prostitúcióra kényszeríti őket - olvasható a rendőrség honlapján.

A közlés szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda, a Berni Szövetségi Állami Rendőrség, valamint Zürich kanton rendőrsége előzetes adatgyűjtést követően kedden összehangolt akciót hajtott végre a gyanúsítottak elfogása érdekében Svájcban és Magyarországon.

Az akció során a svájci hatóságok Zürichben több helyszínen 14 embert - közülük 13-an magyar állampolgárok - fogtak el, míg ugyanabban az időpontban két embert fogtak el Magyarországon. Svájcban hat magyar állampolgárságú gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezett a zürichi ügyészség.