Az utcán harcolna a Fidesz alkotmánya ellen Gyurcsány

Vágólapra másolva!
Népszavazásal akadályozná meg Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök, hogy a Fidesz elfogadtassa saját alkotmánykoncepcióját. A volt kormányfő erről az MSZP zárt kongresszusán beszél, de valaki felvételt készített róla, és eljuttatta a HírTV-hez. Gyurcsány bírálta saját pártját és a frakciót is, amely szerinte "iszonyatosan pocsék" teljesítményt nyújtott az elmúlt egy hónapban.
Vágólapra másolva!

Keményen bírálta saját pártját Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök az MSZP vasárnapi, zárt kongresszusán egy, a HírTV-hez eljuttatott hangfelvétel szerint. A volt kormányfő szerint a választási vereség után a pártnak nincs koncepciója, a felmerülő kérdésekre hiányoznak a válaszok, a frakció pedig "iszonyatosan pocsék" teljesítményt nyújtott az új parlament megalakulása óta.

"Amit most csinálunk ebből nem a pártszakadás fog következni, ebből az erózió fog keletkezni" - mondta Gyurcsány, aki hiányolta, hogy a parlamenti frakció nem vállalt fel konfliktusokat. A Trianon-emléknap ügyében például módosító indítványok benyújtása helyett el kellett volna utasítani a törvényjavaslatot a parlamentben. Gyurcsány a kettős állampolgárság megszavazásáról is hasonló véleményen van, szerinte az nem fér bele a szocialisták értékrendjébe.

A korábbi miniszterelnök felszólította a kongresszusi küldötteket, hogy még helyi szinten se álljanak szóba a Fidesz képviselőivel. "Aki a háttérben kokettál a Fidesszel, az nem tud szembe menni a Fidesszel" - mondta Gyurcsány, aki szerint minden választási kampányban előkerülnek korrupciós ügyek, csak szerinte a szocialisták rendetlenebbek a többi pártnál, ezért ők ebbe bele is buktak. Azt mondta: súlyos áldozatok árán, de le kell számolni a pártban működő "tisztességtelen elemekkel", akik szerinte az MSZP problémáit okozták.

Gyurcsánynak kész terve van arra, hogyan akadályozza meg az MSZP, hogy a Fidesz a kétharmados többség birtokában elfogadja az új alkotmányt. Szerinte a Fidesz javaslatához nem lehet majd szakmai vitákkal és módosító indítványokkal hozzátenni, hanem "azt kell kikényszeríteni, hogy ez az alkotmány egy népszavazás után léphessen életbe". A Fidesz alkotmánykoncepcióját szerinte "csak kint az utcán" lehet megverni.