Döglött kutya miatt dühöngött egy férfi az orvosi ügyeleten

Vágólapra másolva!
Egy döglött kutyát vitt be a főváros egyik orvosi ügyeletére szombat éjjel egy férfi, aki őrjöngeni kezdett, amikor ott nem voltak hajlandók újraéleszteni az állatot. A dühöngő férfi lökdöste és leköpte az orvost, majd elmenekült, amikor rendőrt hívtak.
Vágólapra másolva!

Életveszélyesen megfenyegettek, leköptek és lökdöstek egy orvost a főváros VI-VII. kerületének éjszakai ügyeletén szombat éjjel, mert nem próbálta meg újraéleszteni a rendelőbe bevitt kutyát. Az orvos és az asszisztensnő mondta az állat gazdájának, hogy embereket gyógyítanak, és nem értenek az állatgyógyászathoz, de a férfi ekkor örjöngeni kezdett - mondta a Független Hírügynökségnek Molnár György, a rendelő ügyeletvezetője.

A megtámadott orvos és az ápolónő segítségére sietett a rendelő sofőrje, rendőrt is hívtak, de erre a kutya gazdája és felesége ekkor kiment a rendelőből. A háborgó férfi az utcán lerúgta a rendelő postaládáját, kilincsét és többször is életveszélyesen megfenyegette az orvost, majd elhajtott.

Az ügyeletvezető szerint egyre többször éri támadás az éjszakai ügyeleten dolgozó orvosokat és nővéreket. Nemrég a kőbányai rendelő nővérét fenyegették meg telefonon, hogy elvágják a torkát. Molnár szerint fontos lenne, hogy a közfeladatot ellátó személyek adott esetben az éjszakai ügyelet idején is megfelelő védelmet kapjanak. A rendelőt üzemeltető cég jogi lépéseket fontolgat a szombat éjszakai ügy miatt.