Vágólapra másolva!
Vadkender palántákat találtak két férfinél Miskolcon a rendőrök, ezután nyomozásba kezdtek a növények eredete miatt. A szálak Szarvasra vezettek, ahol a rendőrök elfogtak két férfit, akik egy droglabort üzemeltettek a Holt-Körösnél. Kábítószerrel való visszaéléssel gyanúsítják őket és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.
Vágólapra másolva!

Országosan is egyedülállónak számító szintetikus droglabor nyomára bukkantak a miskolci nyomozók a Békés megyei Szarvason - közölte a rendőrség vasárnap. Egy miskolci ellenőrzéstől visszagöngyölített szálak egészen a Körös holtága mellé vezettek.

A jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélést a törvény öttől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetheti - mondta Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Az előzményekről elmondta: egy miskolci közterületi ellenőrzésnél a járőrök az utcán éjszaka hátizsákkal sétáló fiatalokra figyeltek fel, akik vadkender palántáit vitték magukkal.

Ezután a miskolci rendőrkapitányság és a borsodi rendőr-főkaptányság felderítő osztályának nyomozói a Bükk bevetési alosztállyal június 11-én Szarvason rajtaütöttek a 34 éves Sz. Gy., és a 30 éves L. A. Békés megyei férfiakon. A két férfit a miskolci rendőrkapitányság nyomozói jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel való visszaélés miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

A Békésben megtartott házkutatások során a miskolci nyomozók speedport, hasisgyantát és leszüretelt marihuánatöveket, valamint különböző, kábítószer előállításához szükséges kemikáliákat találtak. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke az előzetes adatok szerint meghaladja a tízmillió forintot - ismertette a részleteket.

Hozzátette: az ügy érdekessége, hogy az egyik vásárló által pénz helyett letétbe adott nagy értékű Breitling karórát a nyomozók szintén megtalálták az őrizetbe vett dílernél. A büntetőeljárásban a miskolci nyomozók már több személyt hallgattak ki gyanúsítottként - tette hozzá a szóvivő.