Újságírókat hallgattak ki tanúként Stohl András ügyében

Vágólapra másolva!
A rendőrség nem ismerte be, de nem is cáfolta, hogy újságírókat hallgattak ki Stohl András ügyében. Bulvárlapok ugyanis arról írtak, hogy a májusban balesetet okozott Stohl nemcsak drogot fogyaszthatott, hanem terjeszthette is a kábítószert. A Vasárnapi Hírek szerint a bulvárújságírókat azért hallgatták ki, hogy megtudják, honnan vannak az információik a drogterjesztésről.
Vágólapra másolva!

Újságírókat hallgattak ki tanúként a rendőrök Stohl András balesete ügyében - tudta meg a Vasárnapi Hírek. A nyomozók azért kérdezték ki a bulvárlapok vezető munkatársait, hogy megtudják: honnan származnak a lapjaikban többször is megjelent információk arról, hogy a színművész környezetében többek között zenészek együtt fogyasztottak, sőt terjesztettek is drogot.

A rendőrségen hírzárlat van az ügyben, Beluzsárné Belicza Andrea szóvivő ugyanakkor a tanúkihallgatások tényét nem cáfolta. A hazai szabályozás és a sajtótörvény szerint egyébként az újságíró nem köteles felfedni információforrását. A büntetőeljárásról szóló törvényben ugyanakkor nem szerepel, hogy mentesülne az információ kiadása alól az újságíró és hírforrása.

A Blikk írt először róla még május 25-én, hogy kábítószer terjesztésével is meggyanúsíthatja a rendőrség a május elején súlyos közlekedési balesetet okozó Stohl Andrást. A lap informátora szerint a nyomozókban tanúmeghallgatások során merült fel a gyanú, hogy a színész barátait is megkínálta a gyanú szerint általa is használt anyaggal: ez akkor is terjesztésnek számít, ha Stohl nem kért pénzt a drogért.

Stohl András május 8-án hajnalban, Fót közelében okozott közúti balesetet, melyben egy ember súlyosan, egy ember pedig könnyebben sérült. Az orvosszakértői vélemény megállapította, hogy Stohl közepesen ittas volt a balesetkor, később pedig a rendőrség közölte, hogy a színész vér- és vizeletmintájában tiltott pszichotróp anyagot találtak. Stohlt ezután kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Az ügyben nyomozó Pert Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Beluzsárné Belicza Andrea a Blikk értesüléseit az [origo]-nak május 25-én sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta.