Házak tetejét szaggatta le a szél Szabolcs megyében

Vágólapra másolva!
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 28 településéről érkezett kárbejelentés a hétfő délutáni vihar után. Az erős szél lakóházak tetejét bontotta meg, fákat döntött ki, több településen pedig az áramszolgáltatás is megszűnt.
Vágólapra másolva!

Huszonnyolc Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településről érkezett kárbejelentés a nyírségi katasztrófavédelmi igazgatóságra a hétfő délutáni vihar után.

A vihar délután Szabolcs déli részén, Újfehértó, Balkány, Szakoly, Nyírbátor, Mátészalka és Túristvándi vonalában pusztított. A nagyon erős szél lakóházak tetejét bontotta meg, kéményeket borított le, fákat döntött ki, és a térségben, főként Nyírbátor környékén több település közötti út is járhatatlanná vált.

A tűzoltók megkezdték a mentést, ezt hátráltatják a közlekedési nehézségek, valamint az is, hogy Szabolcs déli részén akadozik a telefonszolgáltatás, több településen pedig áram sincs.

Szakolyban egy egész utca lakóházainak tetejét vitte el az orkánerejű szél. A településen jelenleg nincs áram, a kár a becslések szerint több százmillió forint is lehet. Nyírbátor környékén mintegy 50 lakóház, illetve több középület teteje megsérült, a város egy időre megközelíthetetlenné vált az utakra döntött fák miatt.

Hajdú-Bihar megye két vasúti szakaszán is tartós zárlatot okozott a hétfő délutáni vihar. Emiatt állnak a szerelvények a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza vonalon - közölte a Mávinform. Az érintett szakaszon az utasok jelentős, 120-150 perc késésre számíthatnak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátor vasútállomásán fa dőlt egy vasúti szerelvény elé. Személyi sérülés nem történt, de a vonatok 40 percet késnek - közölte a MÁV.