Jobbikos megjegyzés miatt vonult ki egy fideszes egy bizottsági ülésről

Vágólapra másolva!
Tiltakozásképpen kivonult a fideszes Menczer Erzsébet a parlament kulturális bizottságának hétfői üléséről, mert a jobbikos Novák Előd egy előterjesztést rasszista javaslatnak titulált és a fajelméletet emlegette. A jobbikos képviselőt rendre utasította a bizottság fideszes elnöke.
Vágólapra másolva!

Kivonult Menczer Erzsébet fideszes képviselő a parlament kulturális bizottságának hétfői üléséről, miután a jobbikos Novák Előd a "fajelmélet" és a "rasszizmus" szavakat használta a nemzeti és etnikai kisebbségi színházak pozitív diszkriminációját célzó javaslat megtárgyalásakor.

"A többséget támogassuk, ne a kisebbséget. Önmagában nem érték, ha valaki egy kisebbséghez tartozik, nem érzem indokoltságát annak, hogy ezen az alapon részesítsünk pozitív diszkriminációban színházakat Magyarországon" - mondta az előterjesztés bizottsági vitájában Novák Előd, aki a "fajelmélet" és a "rasszista javaslat" kifejezést is használta.

A sváb kisebbséghez tartozó Menczer Erzsébet kikérte magának a fajelmélet szó használatát és kivonult a teremből. A kulturális bizottság fideszes elnöke, L. Simon László rendre utasította Novák Elődöt, több képviselővel együtt ostobaságnak és ízléstelennek nevezte a jobbikos politikus szavait.