Korábbi szerelmére vallott a gyilkosság miatt elítélt rendőr

Vágólapra másolva!
Újra elrendelték a nyomozást a tíz évvel ezelőtti vákonyi gyilkosság ügyében, miután a gyilkosságért elítélt volt rendőrtiszt terhelő vallomást tett élettársára. A rendőr őrnagy a bírósági ítélet szerint élettársának korábbi férjét gyilkolta meg. 
Vágólapra másolva!

A nyomozás folytatását rendelte el a Pécsi Városi Bíróság a tíz éve elkövetett vokányi gyilkosság ügyében - értesült kedden az MTI.

Az eljárás folytatására az ügyészség tett indítványt az újonnan felmerült bizonyítékok alapján. Petréteiné Malomsoki Csilla, a Baranyai főügyészség helyettes főügyésze megerősítette: az elítélt egy beadványban az élettársára tett terhelő vallomást, így a nő, - aki ellen már folyt eljárás, de azt bizonyítékok hiányában megszüntették - újra gyanúsított lehet.

Rozsi Attilát, a pécsi rendőrkapitányság volt kiemelt főnyomozóját három évvel ezelőtt előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölésben, továbbá fegyverrel és lőszerrel való visszaélésben mondta ki bűnösnek a Pécsi Ítélőtábla, és jogerősen 18 év fegyházbüntetéssel sújtotta.

Rozsi még 1998-ban került kapcsolatba a kapitányságon dolgozó kolléganőjével. Korábbi házasságaik felbontása, a válás elhúzódása miatt a párnak anyagi problémái voltak. A vagyonjogi kérdések megoldását elsősorban a nő férje akadályozta. Ezt a rendőr őrnagy a nő férjének megölésével kívánta megoldani, arra számított, hogy halálával élettársa rendelkezik kiskorú gyermekeinek öröksége felett is.

A rendőr 2000. február 6-án elutazott Vokányba, bement a férj házába, ahol hét lövéssel megölte. A rendőrség az őrnagyot és élettársát néhány napon belül elfogta, ám a vádemeléshez nem találtak elég bizonyítékot, ezért később szabadon engedték őket. Az ügyet később az ORFK úgynevezett "döglött ügyek" osztálya értékelte újra. Később az első és a másodfokú bíróság is úgy vélte, egyértelmű, hogy a gyilkosságot a volt rendőrtiszt követte el.