A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője szerint végére értek az érdemi nyomozásnak a Magyarok Nyilai nevű szervezet ügyében - írja a Népszava. A terrorizmus és más bűncselekmények gyanúja miatt indult ügynek 17 gyanúsítottja van, köztük Budaházy György, aki közel egy éve van előzetes letartóztatásban.

Befejezte az ügyészség az érdemi nyomozást Budaházy György és a Magyarok Nyilai szervezet ügyében, terrorizmus és más bűncselekmények gyanúja miatt - írta keddi számában a Népszava a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjére, Fazekas Gézára hivatkozva. Fazekas a napilapnak azt mondta: hamarosan kezdődhet a több ezer oldalnyi nyomozati iratanyag ismertetése a gyanúsítottakkal és védőikkel. Erre alapesetben 30, de legfeljebb 90 nap van, majd ezután készülhet el a vádirat - tette hozzá a szóvivő.
   
Június19-én lejár az ügy fő gyanúsítottja, a csaknem egy éve előzetes letartóztatásban lévő Budaházy elleni kényszerintézkedés határideje. Ezt a bűnismétlés veszélyére hivatkozva az ügyészség meghosszabbítaná, a kérelemről a Fővárosi Bíróság nem jogerős döntése a héten várható - írta a lap.
   
Az ügynek 17 gyanúsítottja van, Budaházyval - a Magyarok Nyilai feltételezett katonai vezetőjével - együtt 11 ember van előzetesben. A feltételezett terrorszervezet tagjai az ügyészség gyanúja szerint másfél éven keresztül követtek el Molotov-koktélos támadásokat többségében politikusok házai ellen.