Balogh Gábor egykori öttusázó is Orbán tanácsadója lett

Vágólapra másolva!
Öt tanácsadó dolgozik Orbán Viktor miniszterelnök mellett, köztük a sporttól visszavonult Balogh Gábor világbajnok öttusázó - írja az MTI. Jelenleg három főtanácsadója és két tanácsadója van Orbánnak, de a számuk várhatóan még nőni fog.
Vágólapra másolva!

Három főtanácsadó és két tanácsadó állt eddig munkába Orbán Viktor miniszterelnök mellett, számuk azonban még várhatóan nőni fog - tudta meg az MTI kedden.

A kormányfő főtanácsadójaként dolgozik Szapáry György, a Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnöke. Orbán Viktor már egy április 29-i sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a nemzetközi szervezetekkel való tárgyalásokban Szapáry lesz az "összekötő".

Főtanácsadóként dolgozik mellette Hegedűs Zsuzsa szociológus, a Szabadság Kör egyik alapítója, valamint Gottfried Péter, aki az első Orbán-kormány idején helyettes államtitkárként elsősorban külgazdasági témákkal foglalkozott, majd a következő kabinet nagykövetnek nevezte ki. A Népszabadság június 4-én azt írta, hogy Gottfried Orbán Viktor külpolitikai tanácsadója lesz, május 11-én Martonyi János még kijelölt külügyminiszterként úgy fogalmazott, hogy európai integrációs kérdésekben segíti majd a kormányfő munkáját.

A kormányfőt két másik tanácsadó is segíti: Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő gyermek- és családügyekben, Balogh Gábor világbajnok, olimpiai ezüstérmes öttusázó pedig sportügyekben. Mindannyian már a Miniszterelnökségen belül dolgoznak.