Bevallása szerint épp kijött a törvényes kampánykeretből a Fidesz

Vágólapra másolva!
A hivatalos beszámoló szerint épp hogy kijött a 386 millió forintos keretből és az állami támogatásból a Fidesz és a KDNP pártszövetség. A kampánykiadásokat figyelő honlap szerint azonban ennek a háromszorosát költötték.
Vágólapra másolva!

A Hivatalos Értesítőben közzétett beszámoló szerint a a Fidesz-KDNP pártszövetség összesen 404 millió 721 ezer forintot fordított az idei országgyűlési választások kampányára. Ebből 18,8 millió forint az állami költségvetési támogatás, 385,8 millió pedig választási célra kapott adományokból gyűlt össze.

E szerint a két párt kampányköltségei a törvényes keretek közt maradtak, hiszen a törvény szerint az állami támogatáson felül legfeljebb 386 millió forintot költhettek. A Freedom House Europe és a Transparency International Magyarország jogvédő szervezetek által működtetett képmutatás.hu honlap összesítése szerint azonban a Fidesz-KDNP szövetség több mint 1,2 milliárd forintot fordított kampányára (az MSZP a honlap szerint több mint 1,1 milliárdot költött).

A 2010-es választáson indult minden jelölő szervezetnek és független jelöltnek legkésőbb június 24-ig kell a közlönyben nyilvánosságra hozni a választásra fordított állami és más pénzeszközök, anyagi támogatások összegét, forrását és felhasználásának módját.