Menesztik az ártéri építkezésekre engedélyt adókat

Vágólapra másolva!
Menesztik a környezetvédelmi hatóság vezetőjét, mivel Miskolc mellett több bevásárlóközpont is ártérre épült, amiket elöntött a magáradt Sajó - közölte Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár. Az államtitkár megvizsgálja azt is, hogy van-e arra jogi lehetőség, hogy az épületeket lebontassa.
Vágólapra másolva!

Menesztik az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi Vízügyi Felügyelőség vezetőjét - tudta meg az RTL Klub Híradója. Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár szerint ugyanis elfogadhatatlan, hogy Miskolc mellett több nagy bevásárlóközpont is ártérre épülhetett meg.

A Miskolc melletti hipermarketet teljesen elöntötte a megáradt Sajó. A környezetvédelmi államtitkár szerint ezen nem is lehet csodálkozni, a bevásárlóközpont ugyanis ártérre épült. Illés Zoltán az RTL Klub Híradójának elmondta: Ez egy elfogadhatatlan helyzet, amiből az következik, hogy azokat a személyeket, akik hozzájárultak ahhoz, hogy az áruház megépülhessen, meneszteni fogja.

Vagyis felmond az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi Vízügyi Felügyelőség vezetőjének, és vizsgálja az Észak-magyarországi Felügyelőség munkatársainak a felelősségét. Az államtitkár megvizsgálja azt is, hogy van-e arra jogi lehetőség, hogy az épületeket lebontassa.

A környezetvédelmi államtitkár arra is választ ígér, szerepet játszhatott-e a megépült M30-as autópálya abban, hogy Felsőzsolcát elárasztotta a víz.