Lakhatási támogatása miatt támadják az ÁSZ élére jelölt fideszest

Vágólapra másolva!
Egységesen támadja az ellenzék Domokos László fideszes képviselő jelölését az ÁSZ elnöki posztjára, és megkérdőjelezik alkalmasságát, miután kiderült, hogy a békési politikus annak ellenére vette fel a lakhatási támogatást, hogy Budapesten két ingatlannal is rendelkezik. A kormánypárt szerint Domokos nem szegett törvényt, a képviselőt megilleti a támogatás.
Vágólapra másolva!

Az egymással is gyakran vitatkozó ellenzéki pártok együttesen bírálják a Fidesz javaslatát, amely szerint Domokos László fideszes országgyűlési képviselő és Warvasovszky Tihamér székesfehérvári polgármester, korábbi MSZP-s képviselő kerülne a többek között a kormányzati szervek gazdálkodását is ellenőrző Állami Számvevőszék (ÁSZ) élére. A Fidesz indítványa szerint a parlament június 28-án szavaz a két jelöltről.

A korábban az ÁSZ alelnökeként dolgozó Nyikos László jobbikos képviselő hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy "rendkívül kínos helyzetek" várnak majd Domokosra, mert szerinte nem rendelkezik a poszt betöltéséhez szükséges szakmai tudással és a nyelvismerettel. Az MSZP szerdai álláspontja szerint a pofátlanság határát súrolja, hogy Domokos az elmúlt három ciklus alatt 15 millió forint lakhatási támogatást vette fel, bár három lakóingatlannal is rendelkezik. Az LMP szerdai közleménye szerint a "cinizmus iskolapéldája", hogy a Fidesz Domokos személyében "trükköző pártkatonát" állítana az ÁSZ élére.

Domokos 1998 óta a Békés megyébe tartozó, Szarvas központú választókerület fideszes képviselője. A parlament honlapja szerint a politikus idén májusban 115 ezer forint lakhatási támogatást vett fel. A képviselő vagyonbevallásában két budapesti lakást is feltüntetett: Domokos 9/10-ed hányadban tulajdonosa egy 2001-ben vásárolt XIII. kerületi, 122 négyzetméteres lakásnak, továbbá haszonélvezője egy 2009-ben vett V. kerületi 63 négyzetméteres lakóingatlannak.

A szerdai Blikk arról írt, hogy Domokos a képviselőségének 12 éve alatt 15 millió forint szállásköltség-térítést vett fel. Az [origo] megkérdezte az Országgyűlés Hivatalát, hogy ténylegesen mennyi költségtérítést vett igénybe Domokos. Bakos Emil gazdasági főigazgató e-mailben azt válaszolta, csak az aktuális havi adat található meg a képviselő országgyűlési adatlapján.

Szerettük volna megkérdezni Domokos Lászlót is a valós adatokról, de a képviselőt a szerdán nem tudtuk elérni. A békés megyei önkormányzat sajtóosztályán azt mondták, küldjük el írásban a kérdéseinket, amire még nem kaptunk választ.

A Fidesz frakciója szerdán délután kiadott egy közlemény, amelyben azt írták, Domokos állandó lakóhelye nem az egyéni választókörzetében, a szarvasi székhelyű, Békés megye ötös számú választókerületben található, ezért a képviselőt megilleti az országgyűlési képviselők javadalmazásáról szóló törvény szerinti lakhatási támogatás.