Lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el a letartóztatott rektornál

Vágólapra másolva!
A bíróság szerdán megszüntette a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorának előzetes letartóztatását, az előzetest lakhelyelhagyási tilalomra változtatták. A rektort befolyással való üzérkedéssel gyanúsítják.
Vágólapra másolva!

Megszüntette a bíróság Szabó Jánosnak, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorának előzetes letartóztatását. Az előzetest lakhelyelhagyási tilalomra változtatták. Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen, így a rektor a másodfokú végzésig előzetesben marad.

A Független Hírügynökség úgy tudja, az ügy másik gyanúsítottjának, a DHL csomagküldő cég egyik magyarországi igazgatójának előzetes letartóztatását is megszüntették és ezt az ügyészség is elfogadta.

Február közepén nyomozók tartottak házkutatást a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen és őrizetbe vették az intézmény rektorát, aki két nappal később előzetesbe is került. A gyanú szerint a rektor a német DHL csomagküldő cég magyar leányvállalatának vezetőit kereste meg azzal, hogy a cég futárai fegyver- és drogkereskedelembe keveredtek, azonban a kapcsolatai révén el tudja simítani az ügyet. Ehhez viszont az kell, hogy a társaság az általa ajánlott biztonsági céget alkalmazza.

A rendőrség szerint az ügy másik két gyanúsítottja - köztük a futárcég egyik igazgatója - segítette a rektort a bűncselekmény elkövetésében. A rektor mellett akkor előzetesbe került a DHL munkatársa, a harmadik gyanúsított szabadlábon védekezhetett.