Elnézést kért Cozma családjától az egyik gyanúsított

Vágólapra másolva!
Eredménytelenül végződött a két gyanúsított közti szembesítés a Cozma-ügy pénteki tárgyalásán. A bíróság pénteken meghallgatta a negyedrendű vádlottat, aki elnézést kért a meggyilkolt Marian Cozma édesapjától. A férfi szerint, amikor a csoport kiprovokálta a verekedést az egyik gyanúsított azt mondta a másiknak: "ez az, hadd menjen a buli".
Vágólapra másolva!

Nem vezetett eredményre a Cozma-ügy pénteki tárgyalásán Sz. Iván harmadrendű és B. Iván kilencedrendű vádlottak szembesítése.

A tanácsvezető bíró a tárgyaláson felidézte: B. Iván csütörtöki vallomásában azt állította, hogy kábítószert fogyasztottak többen is Enyingen a születésnapi buliban, illetve, hogy N. Győző másodrendű vádlottnál kés volt. A B. Ivánnal szembesített Sz. Iván mindezt tagadta.

B. Iván a vallomásában utalt arra is, hogy Marian Cozma leszúrását követően az autóban Sz. Iván dühös volt, csapkodta a kormányt, a műszerfalat és azt mondta: "Nem tudtam Csokit (R. Sándor, első rendű vádlott) megakadályozni." Sz. a szembesítéskor kijelentette, hogy ilyen nem történt, ezt nem mondta.

B. Iván szerint a veszprémi Patrióta lokálba való belépéskor R. János nyakon vágott egy vele összeütköző vendéget, egy másikat pedig fellökött. A B. Ivánnal szembesített Sz. Iván szerint ilyen összetűzés nem volt. B. Iván állította azt is, hogy valakit kergettek és azt kiabálták: "állj meg, állj meg", a kocsijához érkező Sz. pedig azt közölte: "nem tudtuk elkapni". Az ügyészség szerint Uros Vilovski kézilabdázót a bandából többen is kergették. Sz. Iván a szembesítéskor kijelentette: ilyet nem mondott, és semmiféle kergetőzésben nem vett részt.

A bíróság pénteken hallgatta meg P. Gábor negyedrendű vádlottat, aki hajlandó volt a bíróság előtt is vallomást tenni. P. Gábor azzal kezdte - ezt csak ő tette meg eddig a vádlottak közül -, hogy elnézést kért Petre Cozmától, a meggyilkolt Marian Cozma édesapjától. A negyedrendű vádlott a bűnösségét csak részben ismerte el, annyiban, hogy a veszprémi Patrióta pincebárban Marian Cozmát egy székkel háromszor hátba vágta, és egy másik vendéget is megütött.

A vádlott szerint a B. testvérek ötlete volt az, hogy 2009. február 7-én éjszaka Enyingről Veszprémbe menjenek szórakozni. Elmondta azt is, hogy a kocsiban N. Csaba Richárd tizenegyedrendű vádlott valamilyen port vett elő, amit Richárd és N. Győző másodrendű vádlott felszívtak.

P. Gábor elmondta, hogy a Patrióta lokál bejáratánál R. János egy vendéget megütött, majd kilökték az ajtón. Vallomása szerint Marian Cozma hatalmas termetével feltűnő volt a vendégek körében, de szerinte erősen ittas volt, és meglökte N. Győzőt. Közölte: Győző meg akarta ütni, de "nem érte föl", Cozma viszont "levitte a földre" N.-t, akinek R. Sándor elsőrendű vádlott igyekezett segíteni. P. beismerte, hogy ekkor ő háromszor hátba vágta egy székkel Marian Cozmát. P. elmondta: hallotta a verekedés közben B. Csabának azt a megjegyzését, hogy "ez az, hadd menjen a buli".

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt, ahol nem sokkal korábban verekedés tört ki. A rendőrség szerint R. Sándor szúrta szíven Cozmát. Ivan Pesicet, a horvát válogatott és az MKB Veszprém kézilabdázóját a gyanú szerint N. Győző szúrta vesén, illetve ő rúgta fejbe a Cozma segítségére siető Zarkó Sesumot, a szerb válogatott és a veszprémi csapat kézilabdázóját is. A Cozma-ügyben csoportos garázdaság elkövetésével vádolt 25 ember büntetőpere szerdán kezdődött meg a Veszprém Városi Bíróságon.