Előzetesbe került egy komlói képviselő

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba került a komlói képviselő-testület független képviselője, Gelb Miklós. A megyei lap információ szerint egy volt MSZP-s képviselővel együtt köze volt egy olyan céghez, amely többszáz millió forintos állami támogatáshoz jutott hamis papírok alapján.
Vágólapra másolva!

Döbbent csend követte Komlón a képviselő-testület ülésén a hír, amelyet Páva Zoltán polgármester jelentett be: Gelb Miklós független képviselő azért hiányzik az ülésről, mert előzetes letartóztatásba került - írja a Baranya megyei napilap internetes változata, a Bama.hu.

A lap információi szerint a képviselő - egy egykori MSZP-s képviselővel, T. Attilával együtt - összefüggésbe hozható egy céges visszaéléssel, amely miatt a Vám- és Pénzügyőrség nyomoz. A Bama szerint egy komlói, főként ruhaiparban érdekelt vállalatról van szó, amelynek korábbi vezetői hamis orvosi igazolásokkal vettek fel embereket, és több százmilliós állami támogatáshoz jutottak utánuk, mert a cég megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztat.

A lap úgy tudja, Gelb Miklóst jelenleg Pécsett tartják őrizetben, míg T. Attilát rosszulléte miatt börtönkórházba szállították. A nyomozást folytató Vám- és Pénzügyőrség egyelőre sem megerősíteni, sem megcáfolni nem kívánta az értesüléseket, de annyit közöltek, hogy az üggyel kapcsolatban a jövő hét elején sajtónyilatkozatot tesznek közzé.