Eltűntként keresték a három perc alatt lekapcsolt debreceni bankrablót

Vágólapra másolva!
Eltűntként keresték Debrecenben azt a férfit, aki kedden megpróbált kirabolni egy bankot. A rendőrök három perc alatt elfogták.
Vágólapra másolva!

Megpróbált kirabolni egy bankot kedden délután Debrecen belvárosában egy sapkát, szemüveget viselő férfi. Kezében fegyvernek látszó tárggyal pénzt követelt az alkalmazottaktól. A két nő nem ijedt meg, a pénzt nem adták át, és megnyomták pánikriasztó gombját - ismertette a részleteket a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.

A központba befutó jelzésre a biztonsági cég járőröző tagjai rögtön a helyszínre indultak, és még a környéken elfogták a pénz nélkül távozó férfit. A rabló nem tagadott, csak annyit mondott: "megpróbáltam". A büntetlen előéletű, 39 éves férfi később a nyomozóknak azt is elmondta, hogy nehéz anyagi körülmények közé került, kifizetetlen számlái és több ezer forintos törlesztőrészlete volt egy személyi kölcsön miatt.

A férfi múlt péntek óta nem ment haza, felesége be is jelentette az eltűnését. Azt mondta, az erdőben aludt, és a rabláson gondolkodott, végül egy fegyver formájú öngyújtóval indult el a bankba. A rendőrség a férfi ellen fegyveresen elkövetett rablás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.