Autós üldözés után fogtak el tolvajokat a rendőrök Budapesten

Vágólapra másolva!
Egy román férfit kifosztó tolvajokat üldözött szombaton az M1-es sztrádán, majd Budapesten a rendőrség. Két bűnözőt sikerült elkapni, a másik kettőt még keresik.
Vágólapra másolva!

Egy román férfit loptak meg az M1-es autópálya fővároshoz közeli egyik benzinkútjánál, a vélhetően délszláv tolvajokat négy kerület több mint húsz rendőre, tizenhárom autóval kilométereken át üldözte - közölte Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szombat este.

A Budapesti rendőr-főkapitányság (BRFK) korábban még azt közölte, hogy a tolvajok olaszokat loptak meg, de, mint később kiderült, egy olasz forgalmi rendszámmal közlekedő román állampolgárt fosztottak ki. Kovács Viktória elmondta, hogy az eset az M1-es autópálya jobb oldalán, a 28-as kilométernél lévő benzinkútnál történt. A parkolóban a román férfihez odament egy férfi, aki útbaigazítást kért tőle. A vezető válaszolt, ám amikor visszament az autójához, észrevette, hogy a táskája eltűnt. A sértett ekkor tett bejelentést a tolvajokról, akik egy német rendszámú Audival menekültek el a helyszínről.

A BRFK tájékoztatása szerint a járművet a közlekedésrendészet járőrei vették üldözőbe, majd, miután a tettesek visszakanyarodtak a főváros felé, bekapcsolódtak előbb a XI. és a XXII., majd az I. és a XII. kerület járőrei is. A menekülő autóból a XI. kerületben, a Menyecske utcában ketten kiugrottak, őket a járőrök elfogták. Az autóval ketten tovább menekültek, a kocsit később üresen, a Cirmos utcában találták meg. A két elfogott férfit kihallgatják, társaikat tovább keresik. A lopás ügyében a budaörsi kapitányság folytatja le az eljárást.