Meglopták a Zánkán nyaraló árvízkárosult gyerekeket

Vágólapra másolva!
Mobiltelefonokat és egy játékot loptak el ismeretlenek a zánkai üdülőben nyaraló felsőzsolcai gyerekektől. Az árvíz sújtotta településről közel 200 gyerek érkezett a Balatonhoz nyaralni.
Vágólapra másolva!

Mobiltelefonokat és egy play-station játékot loptak el a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrumban nyaraló, árvízkárosult felsőzsolcai gyerekektől szombatról vasárnapra virradó éjszaka - közölte az intézmény vezetője vasárnap. Bogó Ágnes, a centrum igazgatója elmondta: jelenleg közel 200 árvízkárosult gyermek tartózkodik az üdülőben, akik közül néhánynak eltűnt a telefonja és egynek a play-station játéka az éjszaka. Egyelőre nem tudják, hogy a tettes kintről érkezett, vagy a vendégek közül volt-e valaki, a rendőrség bevonásával folyik a nyomozás - tette hozzá.

Az igazgató állította, hogy a centrum biztonságos, minden épületben és a strandon is van értékmegőrző, amit ebben az esetben sem a gyerekek, sem a kísérő pedagógusuk nem vett igénybe. Általában 12 járőr vigyázza a rendet, de ezen az éjszakán 48 járőr felügyelt, mivel a centrum szombaton ünnepelte a 40. születésnapját. A nagyszabású rendezvényen közel 10 ezer ember fordult meg a területén, de egész nap nem volt semmilyen hasonló probléma.

A veszprémi vöröskereszttel összefogva a zánkai centrum közel 500 árvízkárosult gyermeken és családján segít üdültetéssel és egyéb adományok gyűjtésével.