Múzeumok Éjszakája: több helyen megduplázódott a látogatók száma

Vágólapra másolva!
Több budapesti múzeum is arról számolt be, hogy a szombati Múzeumok Éjszakáján dupla annyi látogatójuk volt, mint a tavalyi rendezvényen. A legtöbben valószínűleg a Magyar Nemzeti Galériában voltak, a múzeumot közel 20 ezren látogatták meg.
Vágólapra másolva!

A fővárosi múzeumok többsége a tavalyinál több látogatóról számoltak be, 11 helyszínen csaknem 80 ezren vettek részt a Múzeumok Éjszakája rendezvényein - közölte a Független Hírügynökség.

A Néprajzi Múzeumban kétszer annyian voltak, mint tavaly. A legtöbben valószínűleg a Magyar Nemzeti Galériában és annak környékén voltak, majdnem 20 ezren, de ebben nagy szerepe volt a virtuális épületfestő-verseny döntőjének.

A Néprajzi Múzeumban a tavalyi 8 ezer után idén 17 ezren jelentek meg. Szintén megduplázódott a Képzőművészeti Egyetem látogatóinak száma, idén 2800-an vettek részt az éjszakai rendezvényen. A tavalyinál jóval több, csaknem kilencezer vendéget számláltak a Műcsarnokban.

Idén rekordszámú, 275 intézmény csatlakozott a kezdeményezéshez: Budapesten nyolcvannégy, százkilencvenegy pedig vidéken. Az európai nagyvárások hagyományait követve 2003 óta Magyarországon is az év leghosszabb napjához, Szent Iván napjához legközelebb eső szombat éjszakáján rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját.