82 pisztolyt, 7 rakétakilövőt találtak egy Vas megyei férfi lakásán

Vágólapra másolva!
104 engedély nélkül tartott lőfegyvert, 82 pisztolyt, 15 különböző vadászfegyvert, 7 rakétakilövőt, 50 darab lőszert foglaltak le a rendőrök egy Vas megyei férfi lakásán. A férfit lőfegyverrel való visszaéléssel gyanúsították meg.
Vágólapra másolva!

Valóságos fegyverarzenált tartott otthonában egy káldi férfi, több mint száz lőfegyvert foglalt le tőle a rendőrség - közölte keddi sajtótájékoztatóján Gulyás Ferenc, a Sárvári Városi Rendőrkapitányság vezetője.

A férfi gyűjtőszenvedélyéről állampolgári bejelentés alapján szereztek tudomást a rendőrök, akinek családi házában összesen 104 engedély nélkül tartott lőfegyvert, 82 pisztolyt, 15 különböző vadászfegyvert és 7 rakétakilövőt, továbbá 50 darab lőszert foglaltak le a házkutatás során.

A középkorú férfi, akit lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel gyanúsítanak, elfogásakor semmiféle ellenállást nem tanúsított, együttműködött a rendőrökkel, így szabadlábon védekezhet. Amennyiben bűnösnek találja a bíróság, három évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

Gulyás azt mondta: a férfi korábban vadőrként dolgozott, talán ezért is vonzódott a lőfegyverekhez. Hozzátette: azt még vizsgálja a rendőrség, hogy a gyanúsított honnan szerezhetett be ilyen nagy mennyiségű fegyvert, illetve azt is, hogy használták-e valamelyiket bűncselekmény elkövetésére.