Húsz év után mondott le polgármesteri címéről a vidékfejlesztési miniszter

Vágólapra másolva!
Az összeférhetetlenségi szabályok miatt húsz év polgármesteri munka után lemondott Karcag polgármesteri tisztségéről Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A politikust a városban a fideszes alpolgármester váltja.
Vágólapra másolva!

Lemondott polgármesteri és helyi képviselői megbízatásáról Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a karcagi képviselő-testület keddi ülésén. A politikusnak azért kellett visszaadni tisztségeit, mert azok összeférhetetlenek a miniszteri címmel: polgármester nem lehet a kormány tagja.

A leköszönő fideszes városvezető városának közgyűlésén azt mondta, budapesti munkahelye ellenére "karcagi marad", és nem is akar onnan elköltözni. A képviselő-testület Fazekas Sándor lemondását elfogadta, a polgármesteri feladatokat a 2010-es helyhatósági voksolásig ellátó alpolgármesterré a fideszes Dobos Lászlót választották meg.

Fazekast 1990-ben választották meg polgármesternek, és azóta négy helyhatósági választáson is győzelmet aratott. A polgármestert május 29-én nevezték ki vidékfejlesztési miniszterré.