Kiraboltak egy takarékszövetkezeti fiókot szerda délelőtt a Somogy megyei Balatonszentgyörgyön - közölte a rendőrség. A rabló fegyvernek látszó tárggyal fenyegetőzött, és a kasszában lévő össze pénzt elvitte.

Vélhetően fegyverrel rabolt ki egy balatonszentgyörgyi takarékot egy ismeretlen támadó. A rablásról a Somogyi Hírlap internetes oldala adott elsőként hírt, információja szerint a piros baseballsapkát viselő, 30 év körüli elkövető a kasszában lévő összes pénzt elvitte.

A megyei rendőr-főkapitányság szerda délután közölte: délelőtt fél 10 körül egy 180-190 centiméter magas, ismeretlen elkövető fegyvernek látszó tárggyal kényszerítette a takarékszövetkezeti fiók alkalmazottját a pénz átadására, majd elmenekült. A Marcali Rendőrkapitányság és a megyei főkapitányság nagy erők bevonásával megkezdte a nyomozást.

A Balaton déli partján két napon belül ez volt a második, fegyvernek látszó tárggyal elkövetett rablás. Siófokon kedd délután egy pénzváltót fosztottak ki. A 25-30 éves, körülbelül 170 centiméter magas férfi zöld munkásoverallt, ugyanolyan színű baseballsapkát és fekete maszkot viselt.