Gázrobbanásban meghalt egy nő Nyíregyházán

Vágólapra másolva!
Egy ember meghalt, hatan pedig megsérültek, amikor szerdán, nem sokkal éjfél előtt gázrobbanás történt Nyíregyházán, egy négyemeletes társasházban.
Vágólapra másolva!

Gázrobbanás történt Nyíregyházán, az Arany János utcában, egy négyemeletes társasház harmadik emeltén szerdán, nem sokkal éjfél előtt - közölte a megyei katasztrófavédelem ügyelete csütörtök reggel. A detonáció következtében egy ötven év körüli asszony vesztette életét, hat embert könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba.

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. Az épületben lévő 23 lakás közül 6 károsodott a robbanás miatt, néhány lakásban az oltás során keletkeztek kisebb károk. A kiköltöztetett tizenöt lakó rokonoknál és ismerősöknél töltötte az éjszakát. A tragédia okairól a katasztrófavédelem ügyelete egyelőre nem tudott részleteket közölni. Az esetet tűzvizsgáló szakember bevonásával vizsgálják.

Csütörtökön reggel a helyszínen tájékozódott a történtekről Csabai Lászlóné polgármester és több munkatársa - jelentette a Független Hírügynökség. A társasház vegyes tulajdonú: hét önkormányzati bérlakás, a többi magántulajdonban van. A helyszínelés az épületben jelenleg is tart, a lakókon kívül egyelőre senkit nem engednek be. Az épületet rendőrök őrzik, mert az ajtókat sem lehet zárni, és szinte valamennyi lakás ablaka betört.

Forrás: MTI/Balázs Attila

Csabai Lászlóné a Független Hírügynökségnek elmondta: minden lakást lakhatóvá tesznek, aki igényli, annak az átmeneti elhelyezéséről gondoskodik az önkormányzat. Az önkormányzati lakásoknak van biztosításuk, de azt még nem tudni, hogy a többi lakónak, illetve annak, akinek a lakásában a robbanás történt, van-e biztosítása.

A Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. munkatársai a helyszínről szervezik a helyreálltást. A betört ablakok elszállítása megkezdődött, és megérkezett egy építési vállalkozó is, aki a munkatársaival segít lakhatóvá tenni az épületet. A felújítás idejére minden lakót ki kell költöztetni a házból. Először a tetőt kell rendbe tenni, hogy ne ázzon be az épület, a vállalkozó becsélése szerint a helyreállítás egy hétig is eltarthat.