Kijöhet az előzetesből Mesterházy Ernő

Vágólapra másolva!
Megszüntette a bíróság a BKV-ügyben meggyanúsított Mesterházy Ernő előzetes letartóztatását, mert több vallomást tett, és a begyűjtött iratok, bizonyítékok miatt már nincs reális esélye annak, hogy megakadályozza a bizonyítást. Az is mellette szól, hogy együttműködik a hatóságokkal.
Vágólapra másolva!

Megszüntette a bíróság a BKV-ügyben gyanúsított Mesterházy Ernő előzetes letartóztatását a Fővárosi Bíróság pénteken, és a házi őrizet elrendelést sem látták indokoltnak. A másodfokú bíróság álláspontja szerint - a nyomozás érdekeire is tekintettel - az eljárás jelenlegi szakaszában, az eddig beszerzett személyi és okirati bizonyítékok alapján, a többször kihallgatott és a hatósággal együttműködő gyanúsított esetében már nem áll fenn annak reális lehetősége, hogy a bizonyítékok megsemmisítésével, meghamisításával, elrejtésével vagy összebeszéléssel, a tanúk befolyásolásával a bizonyítást meghiúsítaná vagy megnehezítené.

Mesterházy Ernőt, Demszky Gábor személyes tanácsadóját a BKV több vezetőjével együtt február elején vette őrizetbe az ügyészség a BKV-üggyel kapcsolatban, már akkor is felbújtóként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsították, előzetes letartóztatását pár nappal később a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélyére hivatkozva kezdeményezte a Fővárosi Főügyészség.

Május végén 163 millió forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel is meggyanúsították, Mesterházy azonban tagadta bűnösségét. A hét elején több mint 24 órán át tartottak házkutatást szigligeti ingatlanjaiban és pincéiben, a rendőrség és az ügyészség közös akciója során bizonyítékokat foglaltak le a BKV-ügyhöz.