Kirúgták a Magyar Posta és a Szerencsejáték Zrt. vezetőségét

Vágólapra másolva!
Több nagy állami cég igazgatóját és igazgatóságát is menesztette első ülésén a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő új vezetése. Leváltották a Posta és a Szerencsejáték Zrt. első emberét, és közgyűlést hívtak össze a hévízi gyógyfürdő ügyében is, ahol egyedül nem dönthettek a vezetőváltásokról.
Vágólapra másolva!

Új vezetőket neveztek ki a nagy állami cégek élére a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV). A vagyonkezelő az új igazgatóság első ülésén döntött arról, hogy új vezetőt és igazgatósági tagokat kap a Szerencsejáték Zrt. és a Magyar Posta, de a tervek szerint menesztik a Hévíz Gyógyfürdő és Szent András Reumakórház Nonprofit Kft. vezetőit is.

A vagyonkezelő pénteki közleményé szerint a Szerencsejáték Zrt. élén Szentpétery Kálmán váltja Székely Gábort. Az MNV a társaság 100 százalékos tulajdonosaként visszahívta a játékszervező cég igazgatósági tagjait is, akik helyére 2013. május 31-ig Szentpétery Kálmánt, Baranyay Lászlót, Kollár Károly Attilát, Komondi Zsoltot, Nánásy Csabát és Tóth Tamást nevezte ki. A társaság felügyelőbizottságának szintén visszahívták a tagjait, a helyükre Szabó Ivánt, Incze Zsolt Istvánt és Varga Editet nevezték ki.

A Magyar Posta Zrt.-ben Szűts Ildikó vezérigazgató helyére Schmidt Pál került. A postaigazgatóságának elnöke Kalmár István korábbi elnök- vezérigazgató lesz, tagjai pedig Major István, Varga Dezső, Rajnai Attila, Schmidt Pál, Szalai Gabriella és Urbán György Fülöp.

Az MNV vezérigazgatója kezdeményezte a Hévíz Gyógyfürdő és Szent András Reumakórház Nonprofit Kft. taggyűlésének sürgős összehívását is, mert közleménye szerint a cég gazdálkodása, a tófürdőnél folyó rekonstrukciós beruházás, valamint a fürdőhöz tartozó kemping bérbeadása miatt ügyészségi vizsgálatok folynak. Az MNV itt azért nem tudott egyedül dönteni az esetleges személycserékről, mert társaság csak 74 százalékban a magyar állam, 26 százalékban pedig a települési önkormányzat tulajdonában van, és a személycseréhez a kisebbségi tulajdonos Hévízi Önkormányzat hozzájárulása.