Vona kitart a kockázatosnak tartott jobbikos képviselők mellett

Vágólapra másolva!
Vona Gábor fenntartja jelölését, és továbbra is azt a négy politikust kívánja delegálni az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti, illetve nemzetbiztonsági bizottságába, akik az Alkotmányvédelmi Hivatal szakvéleménye szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.
Vágólapra másolva!

Vona Gábor, a Jobbik elnöke és frakcióvezetője a párt tisztújító kongresszusa előtt tartott sajtótájékoztatóján közölte: fenntartja korábbi jelölését, és továbbra is azt a négy politikust kívánja delegálni az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti, illetve nemzetbiztonsági bizottságába, akik az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) szakvéleménye szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.

A Jobbik elnöke szerint a nemzetbiztonsági bizottságnak kell döntenie arról, hogy Balla Gergő, Endrésik Zsolt, Schön Péter és Staudt Gábor megkezdheti-e a munkáját. Staudt Gábor az MTI kérdésére közölte: mivel az átvilágítási folyamat lezárultáig is részt akarnak venni a nemzetbiztonsági bizottság munkájában, elutasító döntés esetén kezdeményezik, hogy egy C típusú átvilágításon már átesett képviselőjük, várhatóan Rubi Gergely tanácskozási joggal jelen lehessen a testület ülésein.

A párt pénteken közleményben jelentette be: négy, bizottsági helykre jelölt tagjuknál nemzetbiztonsági kockázatot állapítottak meg a bizottsági helyek elfoglalásához szükséges C típusú átvilágítás során, ezért panasszal fordulnak Pintér Sándor belügyminiszterhez, és kérik, hogy a vizsgálat eredményét hozzák nyilvánosságra. Staudt Gábor az [origo]-nak azt mondta, becsületsértés miatt büntetőfeljelenést tesz, illetve jóhírnév megsértése miatt polgári pert indít Balajti László, az AH főigazgatója ellen.