Több tízmilliót bukhat az APEH leváltott elnöke

Vágólapra másolva!
Mintegy 43 millió forinttól plusz hathavi végkielégítéstől esik el Szikora János, az APEH hétfőn leváltott elnöke, ha menesztésével megvárják a kormánytisztviselőkről szóló törvény életbelépését - írja a Népszava. A jogszabály ugyanis lehetővé tenné az indoklás nélküli elbocsátást, így Szikorát is könnyebb lenne elbocsátani.
Vágólapra másolva!

Távozik az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) éléről Szikora János, de közszolgálati jogviszonya megmarad, vélhetően a kormánytisztviselőkről szóló törvény kihirdetéséig. A jogszabály ugyanis lehetővé tenné az indoklás nélküli elbocsátást, így Szikorát is könnyebb lenne elbocsátani - írja a keddi Népszabadság.

A Népszava szerint mintegy 43 millió forinttól plusz hathavi végkielégítéstől esik el Szikora János, ha menesztésével megvárják a kormánytisztviselőkről szóló törvény életbelépését. A lap szerint Szikora munkaszerződésében 8 havi végkielégítés szerepel és kinevezése határozott ideig, 2013-ig szól, ezért a hátralévő időszakra járó fizetését meg kellene kapnia a jelenleg érvényes köztisztviselői törvény szerint.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter hétfőn jelentette be, hogy visszavonta Szikora János APEH-elnök megbízatását, az adóhivatal új vezetője pedig Vida Ildikó lesz. A minisztérium azért rendelte be hétfőn reggel Szikorát, mert lezárult a nemzetgazdasági miniszternek az adóhivatalnál, a Malév egy korábbi köztartozása miatt elrendelt vizsgálata.