Befejezte a romagyilkosságok nyomozását a rendőrség

Vágólapra másolva!
Vádemelést javasol a romagyilkosságok négy gyanúsítottja ellen a rendőrség, amely befejezte a hat halálos áldozatot követelő gyilkosságsorozat ügyében indított nyomozást. A rendőrök a négy férfi közül hármat tettesként, egyet pedig bűnsegédként tartanak számon.
Vágólapra másolva!

Befejezte a rendőrség a romák elleni gyilkosságsorozat ügyében folytatott nyomozást - mondta el az MTV Híradónak Bencze József országos rendőrfőkapitány szerdán. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) bűnszervezetben, több emberen elkövetett emberölés, rablás, lőfegyverrel visszaélés, valamint rongálás miatt mind a négy, előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottal szemben vádemelést javasol - hangzott el a hírműsorban.

A négy gyanúsított közül a rendőrség hármat tettesként, egyiküket pedig bűnsegédként tart számon. A rendőrök szerint a DNS-vizsgálatok, a fegyverszakértői jelentések és az egymásra tett terhelő vallomások bizonyítják a három tettes részvételét a gyilkosságokban. Az MTI úgy tudja, a rendőrség várhatóan napokon belül megkezdi az iratok ismertetését a gyanúsítottakkal és védőikkel, és várhatóan augusztusban adják át az ügyészségnek.

Az NNI kilenc súlyos bűncselekmény ügyében folytat eljárást: 2008. július 21-én Galgagyörkön, augusztus 8-án Piricsén, szeptember 5-én Nyíradonyban, szeptember 29-én Tarnabodon, november 3-án Nagycsécsen, december 15-én Alsózsolcán, valamint 2009. február 23-án Tatárszentgyörgyön, április 22-én Tiszalökön, augusztus 3-án Kislétán támadtak romákra. Nagycsécsen és Tatárszentgyörgyön ketten-ketten vesztették életüket, a kislétai és a tiszalöki bűncselekményben egy-egy ember halt meg.

A rendőrség a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozattal négy, 28 és 42 év közötti, Hajdú-Bihar megyei férfit gyanúsít, őket a kommandósok augusztus 21-ére virradóra fogták el egy debreceni szórakozóhelyen.