Tagadja az MSZP elleni szervezkedést az önállósodni akaró Szili

2010.07.01. 18:34

Tagadja Szili Katalin az MSZP elleni szervezkedést. Szili ezt annak kapcsán mondta, hogy az általa vezetett szervezet közgyűlése kedden megszavazta: önállóan indulnak az őszi önkormányzati választásokon.

Nem az MSZP ellenében akar részt venni az önkormányzati választásokon a Szövetség a Jövőért Mozgalom (SZJM) - mondta az MTI-nek Szili Katalin. A szocialista képviselő ezt annak kapcsán mondta, hogy Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke korábban a Népszabadságnak azt mondta, hogy automatikusan megszűnik azoknak a párttagsági viszonya, akik szocialista jelölttel szemben indulnak az önkormányzati választásokon.

Szili azt is megjegyezte, hogy "ilyen ellentéteket generálni csak azoknak állhat érdekében, akik a júniusi kongresszus előtt is azt jelezték előre, hogy szakadni fog a szocialista párt".

A volt szocialista házelnök 2009 őszén alapította a szervezetet, amelynek közgyűlése kedden szavazta meg, hogy saját jelölteket állít az őszi önkormányzati választásokon. Szili azt is megemlítette, hogy a következő hetekben tárgyalni fognak más baloldali szervezetekkel, mert a "legszélesebb integrációra" törekednek.

Gráner Gyula, az SZJM főtitkára korábban azt mondta az Indexnek, hogy a döntéssel az önállóságukat szeretnék hangsúlyozni, és nem az MSZP-vel akarnak szembemenni. A szövetség hivatalos weboldalán úgy határozza meg a célját, hogy többek között "az MSZP hiteles megújulásának kérdőjelei miatt is halaszthatatlan feladat" egy széles baloldali együttműködés létrehozása.

KAPCSOLÓDÓ CIKK