Tagadja az MSZP elleni szervezkedést az önállósodni akaró Szili

Vágólapra másolva!
Tagadja Szili Katalin az MSZP elleni szervezkedést. Szili ezt annak kapcsán mondta, hogy az általa vezetett szervezet közgyűlése kedden megszavazta: önállóan indulnak az őszi önkormányzati választásokon.
Vágólapra másolva!

Nem az MSZP ellenében akar részt venni az önkormányzati választásokon a Szövetség a Jövőért Mozgalom (SZJM) - mondta az MTI-nek Szili Katalin. A szocialista képviselő ezt annak kapcsán mondta, hogy Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke korábban a Népszabadságnak azt mondta, hogy automatikusan megszűnik azoknak a párttagsági viszonya, akik szocialista jelölttel szemben indulnak az önkormányzati választásokon.

Szili azt is megjegyezte, hogy "ilyen ellentéteket generálni csak azoknak állhat érdekében, akik a júniusi kongresszus előtt is azt jelezték előre, hogy szakadni fog a szocialista párt".

A volt szocialista házelnök 2009 őszén alapította a szervezetet, amelynek közgyűlése kedden szavazta meg, hogy saját jelölteket állít az őszi önkormányzati választásokon. Szili azt is megemlítette, hogy a következő hetekben tárgyalni fognak más baloldali szervezetekkel, mert a "legszélesebb integrációra" törekednek.

Gráner Gyula, az SZJM főtitkára korábban azt mondta az Indexnek, hogy a döntéssel az önállóságukat szeretnék hangsúlyozni, és nem az MSZP-vel akarnak szembemenni. A szövetség hivatalos weboldalán úgy határozza meg a célját, hogy többek között "az MSZP hiteles megújulásának kérdőjelei miatt is halaszthatatlan feladat" egy széles baloldali együttműködés létrehozása.