Maró anyagot itattak egy kismamával a kórházban

Vágólapra másolva!
Savlekötő helyett maró anyagot itattak egy kismamával az Állami Egészségügyi Központban - írja a Népszabadság. Az asszony gyereke rendben megszületett, de a nőt azóta is csövön át táplálják és teljesen felépülésére nincs garancia a lap szerint. A kórház belső vizsgálata egyelőre nem tudta tisztázni, mi történt, nyomoz a rendőrség is.
Vágólapra másolva!

Savlekötő helyett maró folyadékot itattak egy szülő nővel az Állami Egészségügyi Központban - írja a Népszabadság. A nővel - aki február közepén került az intézménybe túlhordott terhességgel - a császármetszés előtt akartak savlekötőt itatni, hogy ne égjen a gyomra, de az első korty után égni kezdett a szája és vért hányt. A gyerek megszületett, de az anya olyan rosszul volt, hogy már nem tudott vele foglalkozni. Ennek ellenére, a Népszabadság szerint a szülészetre szállították.

Végül az egyik orvos kezdett el gyanakodni, hogy mérgezés történhetett, ezért elküldte a toxikológiára, ahová már mentővel szállították át. Kiderült, hogy a gyomra és a nyelőcsöve is súlyosan károsodott, egy hónapon át volt kórházban a lúg okozta marás miatt.

Az asszony nem tud rendesen enni, csöveken át táplálják, mivel a balesettől beszűkült a nyelőcsöve. Legközelebb februárban tudják megműteni, akkor megpróbálják kicserélni a nyelőcsövét, de a lap szerint ez sem garantálja teljes felépülését.

A kórházban belső vizsgálat indult az eset miatt, de nyomozást indított a rendőrség is. A lap szerint a kórház szóban elismerte felelősségét, de az asszony kártérítési igényét elutasították. Az asszony pert indít a kórház ellen.

Az Állami Egészségügyi Központ annyi közölt a Népszabadsággal, sajnálják a történteket, "megmagyarázhatatlan, ami történt", a belső vizsgálat sem tudta kideríteni, hogyan történt mindez. Az eset miatt két szakdolgozó és egy orvos fegyelmit kapott, egy orvos ügye pedig most zárul. A kórház szerint a peren kívüli egyezségre vonatkozó ajánlatot vizsgálják, arról a belső és a rendőrségi vizsgálat lezárulása után döntenek.