Újraindulnak a vonatok öt, korábban bezárt mellékvonalon

Vágólapra másolva!
Az előző kormány által leállított vasútvonalak közül vasárnap öt szakaszon ismét elindulnak a vonatok. Az utasok átmenetileg napi 4-6 járatra számíthatnak a Székesfehérvár-Komárom, Zirc-Veszprém, Pápa-Csorna, Karcag-Tiszafüred és Lajosmizse-Kecskemét közötti mellékvonalakon.
Vágólapra másolva!

Ismét közlekednek a vonatok öt olyan mellékvonalon, melyeket a Bajnai-kormány zárt be. A vasúti személyszállítás újraindításáról szóló döntést Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára jelentette be a parlament június 21-i ülésén, egy interpellációra válaszolva.

Az újra megnyitott mellékvonalakon még nincs végleges menetrend, kialakítása előtt a NFM egyeztetni akar az önkormányzatokkal és a szakmai, társadalmi szervezetekkel. A megbeszélések tárgya lesz a vasútvonalakkal párhuzamos, részben azok kiváltására elindított buszjáratok további sorsa, menetrendje is.

A minisztérium tervei szerint legkésőbb a decemberi menetrendváltás után a végleges járatszámban és gyakorisággal közlekednek majd a vonatok az újrainduló szakaszokon.