Gárda feliratú pólókat foglaltak le a vámosok

Vágólapra másolva!
Több mint ezer, Magyar Nemzeti Gárda feliratú pólót foglaltak le a vámosok Budapesten. Az ügyben csempészet gyanúja miatt indult eljárás, a rendőrség egyelőre nem nyomoz miatta. A Független Hírügynökség információi szerint a gárda egyik vezetőjének lakásán találták a pólókat.
Vágólapra másolva!

1156 darab, zöld színű, Magyar Nemzeti Gárda feliratú pólót foglaltak le a vámosok vasárnap Budapesten, egy XVI. kerületi ingatlanon. A VPOP tájékoztatása szerint azután léptek akcióba, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) ügyeletére több bejelentés is érkezett, miszerint az ingatlanon távol-keleti ruházati termékeket tárolnak.

A helyszínen lévő magyar férfi a pénzügyőröknek azt mondta, feltehetően Kínából származó pólót tárol, de az áru állítása szerint nem az ő tulajdona. Egy másik férfi elismerte, hogy a pólókat ő hozta az ingatlanra, de csak egy szállítólevelet tudott mutatni a termékekről. A pénzügyőrök az 1156 darab, több mint 1 millió forint értékű árut lefoglalták, és csempészet gyanúja miatt eljárást indítottak.

A Független Hírügynökség információi szerint a rendőrök és a vámosok a Magyar Nemzeti Gárda (a betiltott Magyar Gárda, majd az Új Magyar Gárda utódja) budapesti kapitány-helyettesének XVI. kerületi lakásán találták a pólókat. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletének tájékoztatása szerint egyelőre nem indult eljárás a felirat miatt, az üggyel kizárólag a vámosok foglalkoznak.

Vona Gábor, a mozgalom egyik alapítója a múlt héten újságírók előtt arról beszélt, hogy a gárda a fekete-fehér öltözéket hamarosan zöldre cseréli, mert a gárdisták nem bírják anyagilag az egyenruha viseléséért kiszabott 50 ezer forintos bírságokat.

Novák Előd, a párt alelnöke a Független Hírügynökségnek azt mondta: vasárnap a rendőrök előállítottak egy gárdistát az új, zöld színű pólóban, melyen Magyar Nemzeti Gárda felirat állt. A képviselő arról is beszámolt, hogy este a rendőrség Gyorskocsi utcai épületében a rendőrök - a párt közbenjárására - visszaadták a vidéki fiatal ruháját, hogy ne kelljen félmeztelenül hazautaznia Mohácsra. Novák Előd a vasárnapi vámos akcióról, és a lefoglalt gárdista pólókról nem tudott.