Feloszlatták a Fidesz csornai szervezetét

Vágólapra másolva!
Belső konfliktusok miatt feloszlatta a Fidesz országos választmánya a párt csornai szervezetét - írja a Kisalföld című napilap. A lap szerint a csornai polgármester osztotta meg a helyi pártszervezetet.
Vágólapra másolva!

Feloszlatta a Fidesz csornai szervezetét a párt országos választmánya - írja a Kisalföld című napilap. Az indoklás szerint egy megosztó csoport miatt ketté vált a helyi szervezet, megbénítva a helyi Fidesz működését.

A feloszlatásról szóló határozat, a napilap szerint úgy fogalmaz, hogy a Turi György polgármester vezette csoport nyilvánosan kritikus megjegyzéseket tett a párt helyi vezetőire, illetve nem kívánt együttműködni a Fidesz helyi vezetőivel, a választókerületi elnökkel és a regionális igazgatóval. A polgármester és csapata folyamatosan akadályozza a helyi elnökség és a választókerületi elnök által javasolt azon tagjelöltek felvételét a csoportba, akik a Fidesz helyi kampányának kipróbált, megbízható aktivistái voltak - olvasható a határozatban.

A kialakult helyzet, a Fidesz választmánya szerint veszélyeztetné a párt sikerét az önkormányzati választáson. A helyi szervezet újjáépítése Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő, választókerületi elnök feladat lesz. A tagok tagsági viszonya megszűnt, de tizenöt napon belül új kérelmet nyújthatnak be. Ennek elbírálásáról az országos választmány elnöksége dönt, a választókerületi elnök javaslatát figyelembe véve.

"Tény és én is tapasztaltam, hogy voltak ügyek, melyekben a tagság két táborra oszlott. Igaz, egy százhúsz tagú szervezetnél ez akár természetes is lehet. Csornán azonban a kialakult helyzet már az érdemi munkát befolyásolta - mondta Gyopáros a Kisalföldnek. Turi György polgármester a lapnak azt mondta: nem tagja a pártnak, így a Fidesz belső ügyeivel nem foglalkozik.

A Fidesz választmánya június végén, belső konfliktusok miatt feloszlatta a párt XI. kerületi szervezetét is. Erről itt olvashat részletesen.