Határontúli osztálykirándulásokat szeretne a Fidesz

Vágólapra másolva!
Az általános és a középiskolás diákok államilag támogatott osztálykirándulásokon legalább egyszer jussanak el határon túli magyarok lakta területekre, június 4-e, a trianoni béke napja pedig legyen iskolai emléknap - a Magyar Nemzet szerint egy erről szóló határozati javaslatot terjeszt be napokon belül a Fidesz.
Vágólapra másolva!

Minden magyar gyerek legalább egyszer jusson el államilag támogatott osztálykirándulás keretében az elszakított magyar területekre, június 4-e, a trianoni béke napja pedig legyen iskolai emléknap - a Magyar Nemzet szerint egy erről szóló határozati javaslatot terjeszt be napokon belül a Fidesz az országgyűlésnek.

A javaslat szerint június 4-én az általános iskolák felső tagozataiban és a középiskolákban olyan foglalkozásokat kellene tartani, amelyeken a gyerekek megismerkedhetnek a Trianont közvetlenül megelőző eseményekkel, a diktátum részleteivel és az utána kialakult helyzettel.

A felsősöknek a javaslat szerint osztálykirándulást kell majd szervezni a határon túli magyar területekre, ahol a gyerekek megismerkedhetnek a helyi nevezetességekkel és találkozhatnak ott élő diákokkal. A középiskolások számára már hosszabb kirándulást szerveznének, amelyen a diákok valamilyen karitatív tevékenységet, például iskolaudvar rendbetételét vagy kerítésfestést kellene végezniük, hogy így erősödjön bennük a határon túli magyarságért érzett felelősség - írja a napilap.

Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke, a javaslat egyik kidolgozója a Magyar Nemzetnek azt mondta: a gyerekeknek már az iskolában meg kell ismerkedniük a teljes Kápát-medencei magyarság helyzetével. A javaslatot Pokorni mellett Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke és Révész Máriusz képviselő jegyzi.