Vádat emelnek a betegeket zaklató kiskunhalasi ápolók ellen

Vágólapra másolva!
A kiskunhalasi pszichiátria három ápolója ellen kezdeményezett vádemelést a kiskunhalasi ügyészség. Az ápolókat azzal gyanúsítják, hogy szexuálisan bántalmazták, megverték a gondjaikra bízott értelmi fogyatékos betegeket.
Vágólapra másolva!

Befejeződött az a nyomozás, amely a kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonában történt bűncselekmények miatt indult. A kiskunhalasi ügyészség három ápoló ellen kezdeményez vádemelést.

Egyikük ellen gondozás alatt álló személy ellen elkövetett szemérem elleni erőszak miatt készül a vádemelési javaslat, egy másik ápolót akaratnyilvánításra képtelen személy ellen elkövetett súlyos testi sértés kísérletével, a harmadikat pedig súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolással gyanúsítják - közölte a Független Hírügynökséggel a Kiskunhalasi Főügyészség.

A három férfit még májusban őrizetbe vette a nyomozóhatóság. Azzal gyanúsítják őket, hogy szexuálisan bántalmazták, megverték a gondjaikra bízott értelmi fogyatékos betegeket.

Az ügy februárban került a nyilvánosság elé, de az ügyészség az otthon egyik ápolója és egy volt dolgozó feljelentése alapján már januárban vizsgálatot indított. A két nő szerint az otthon több dolgozója is tudott a bántalmazásokról.

Többen szemtanúi is voltak a történteknek, de sokáig senki sem mert róluk beszélni. A feljelentést tevő két nő azt állítja, többször is jelezték az igazgatónőnek, hogy mi történik az osztályon, de csupán annyi változott, hogy több ápolót áthelyeztek másik osztályra és a zárt osztály folyosójára kamerákat szereltek fel.