Nyomoznak a felsőzsolcai árvíz felelősei után

2010.07.13. 18:18

A rendőrség és a minisztérium is keresi a felsőzsolcai árvíz felelőseit a Figyelőnet információja szerint. A nyomozást az ügyészség rendelte el egy feljelentés nyomán, a rendőrök tanúkat és szakértőket hallgatnak meg az ügyben.

A miskolci ügyészség elrendelte a nyomozást a felsőzsolcai árvíz ügyében - írta kedden a Figyelőnet. A cikk szerint tanúk meghallgatásával és szakértők bevonásával kutatja tovább a Felsőzsolcára júniusban lecsapó árvíz felelőseit a rendőrség. A védekezéskor tapasztalt fejetlenség, és az ártér beépítése miatt hetekkel ezelőtt ismeretlen tettes ellen érkezett panasz, a feljelentéshez a miskolci ügyészség június végén feljelentés kiegészítést kért, most pedig elrendelte a nyomozást.

A borsodi rendőrkapitányságon nagy vagyoni kárt okozó gondatlanságból elkövetett közveszély okozás miatt indult vizsgálat, az ügyészség kiemelt felügyelete mellett. Martosi György, a Borsod Megyei Főügyészség szóvivője a Figyelőnetnek elmondta, a rendőröknek két hónapjuk van, hogy a bekért iratokon túl tanúkat és szakértőket hallgassanak meg.

A szaktárca államtitkára is keresi a felelősöket. Egyelőre "folyamatban van" annak kiderítése, hogy ki a felelős a Miskolc és Felsőzsolca közti ártérre épített áruházak ügyében - mondta el az Figyelőnet megkeresésére Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelmi államtitkára. Az államtitkár korábban arról is beszélt, hogy korrupciót sejt a Sajó árterében épült áruházak ügyében. Erről Illés most azt mondta, hogy bizonyítani valószínűleg nem tudná, de most is úgy sejti, hogy pénz vagy személyes kapcsolatok útján épülhettek ártérre a boltok.

A Miskolc melletti, hétezer lakosú város nagy részét június elején öntötte el a helybéliek által csak Kis-Sajónak nevezett vízfolyás. A városban több mint 160 ház dőlt össze, a település 2200 lakóingatlanából 1800 sérült meg, az árvíz több mint 5 ezer embernek okozott kárt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK