A cigányok nem kapnak a jobbikos segélyből a TASZ szerint

Vágólapra másolva!
A Jobbik aktivistái a Szalonna nevű településen nem adnak a párt monori szervezete által összegyűjtött adományokból az árvíz által sújtott cigányoknak - állítja a Társaság a Szabadságjogokért nevű jogvédő szervezet. A Jobbik közleményben reagált az állításra, amelyben nem tagadta a jogvédők állításait.
Vágólapra másolva!

Az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordul a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű jogvédő szervezet, mivel szerintük a Jobbik megsérti az egyenlő bánásmód követelményét az árvízi adományok osztásánál. A TASZ információi szerint a Jobbik monori alapszervezete Szalonnán, az árvízi adományok gyűjtésénél az árvíz által sújtott cigányoknak, származásukra hivatkozva nem adott semmit, "míg olyan nem roma származású Jobbik-szavazóknak juttatott az adományokból, akiket elkerült a víz" (a TASZ riportját itt nézheti meg).

A Jobbik a riport megjelenése után azt közölte, nem hozott központi döntést az árvízkárosultak javára gyűjtött adományok szétosztásának módjáról. "A párt azon helyi szervezetei és aktivistái, akik részt vettek a karitatív akciókban, egyéni belátásuk szerint döntöttek a segítségnyújtás módjáról. Ugyanúgy, ahogyan minden állampolgár saját maga határozza meg, kikhez juttatja el adományait" - olvasható a párt közleményében.