Népszabadság: Kirúgták az APEH több főosztályvezetőjét

Vágólapra másolva!
Kirúgták az APEH humánpolitikai és a biztonsági főosztályának vezetőit, de további személyi változások is várhatóak az adóhatóságnál - írja a Népszabadság. A lap szerint nagy a bizonytalanság a szervezetnél.
Vágólapra másolva!

Több főosztályvezetőnek - így a humánpolitikai és a biztonsági főosztályok vezetőinek - távoznia kellett a napokban az APEH-től - írja a Népszabadság, amely arra utal, hogy nem szakmai okok, hanem a kormányváltás áll az adóhivatal vezetőinek menesztése mögött. Rájuk már a kormánytisztviselőkről szóló törvény vonatkozik, a kéthavi felmentési idővel.

A lap úgy tudja, hogy az elnökhelyettesek között is további változások várhatók. Az adópolitika végrehajtásáért felelős szervezetnél nagy a bizonytalanság - írja a Népszabadság.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter június végén visszavonta Szikora János APEH-elnök megbízatását, az adóhivatal új vezetője Vida Ildikó lett. A miniszter arra hivatkozott, hogy Szikora leállítatta a Malév köztartozásának behajtását, így sérültek azok az alapelvek, melyek szerint az adóhatóság a törvényeknek megfelelően gyakorolhatja jogait, illetve hogy az adóhatóság minden ügyben megkülönböztetés nélkül köteles eljárni.