Szabadlábra helyeztek egy gyanúsítottat a pécsi vesztegetési ügyben

Kiengedték az előzetes letartóztatásból az egyetem beszerzési ügyeivel foglalkozó gyanúsítottat, aki ezentúl szabadlábon védekezhet.

Szabadlábra helyezték a Pécsi Tudományegyetem (PTE) gazdálkodásával összefüggő vesztegetési ügy egyik gyanúsítottját - értesült szerdán az MTI. Az eddig előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított, aki az egyetemen beszerzésekkel foglalkozott, szabadlábon védekezhet.

A bűncselekménnyel kapcsolatban - a mostani szabadlábra helyezést figyelembe véve - kilencen vannak előzetes letartóztatásban, köztük a PTE gazdasági főigazgatója, informatikai igazgatója, valamint az egyetem három, informatikai termékekkel, irodaszerekkel foglalkozó beszállító cégének képviselője. Tizennégyen szabadlábon védekeznek.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) április óta folytat nyomozást az ügyben. Az MTI értesülése szerint az NNI feltételezései szerint az egyetemi alkalmazottak - különböző beszerzések során - pénzért jogtalan előnyhöz juttattak három céget. Az ezzel kapcsolatos gyanút titkos információszerzés tette megalapozottá.

KAPCSOLÓDÓ CIKK